Cukinia faszerowana mięsem i oscypkiem

4.5 (146 ocen)

  • 40 min

Mialam kilka oscypów z gór przywiezionych , pomyslalam ze wykorzystam go do czegoś w potrawie.

  • 40 min

Składniki:

  • cukinia średniej wielkości
    200 g mięsa mielonego
    50 g oscypka białego (nie wędzonego)
    pół cebuli małej
    1 jajko
    szczypta pieprzu
    szczypta majeranku
    szczypta chili suszonej
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

    dodatkowo ;
    ryż na sypko
    pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana mięsem i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia faszerowana mięsem i oscypkiem 1. Cukinię pokroić na plastry o grubości 1,2 cm ok 6-8 szt po 3-4 na osobę, wydrążyć w plastrach gniazda nasienne.
    Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko, drobno posiekaną cebuę, i oscypek, starty na tarce,
  • cff 2. na desce układać wydrążone plastry cukini, nałożyć nadzienie, dobrze łyżką docisnąć i panierować w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podać z ryżem i pomidorem posypanym świeżą bazylią i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować