Cukinia faszerowana kuskusem, świeżymi grzybami leśnymi i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy, przecinamy na pół wzdłuż i wydrążamy. Tak przygotowaną cukinię posypujemy solą i odstawiamy.
Przygotowujemy farsz.
Kuskus przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i przekładamy do miski.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy grzyby razem z cebulką ( do momentu, aż ta się zeszkli). Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski.
Dodajemy mięso mielone, natkę pietruszki i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Z połówek cukinii zlewamy sok, który się wytworzył, lekko skrapiamy przyprawą maggi i napełniamy farszem.
Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 20 - 25 min.
Komentarze