CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI Z DWOMA SERAMI

4.5 (165 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, letni obiad, przystawka imprezowa, a może romantyczna kolacja z ukochanym? To danie nadaje się idealnie na każdą z tych okazji. Letnie warzywa w połączeniu z kiełbasą, dwoma rodzajami sera i świeżą natką pietruszki - smak rewelacyjny!

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 średnie cukinie,
    1 kiełbasa śląska,
    50 dag pieczarek,
    duży pomidor,
    3 łyżki startego sera żółtego,
    opakowanie mozzarelli,
    łyżka posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    papryka słodka,
    szczypta pieprzu cayenne,
    zioła prowansalskie.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana kiełbasą i pieczarkami z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myję, odcinam końcówki, przekrawam na pół, wydrążam środek do miseczki.
    Pomidora sparzam i obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę razem z pieczarkami i kiełbasą.
    Na oleju podsmażam kiełbasę, po chwili dodaję pieczarki i przyprawy - sól, pieprz cayenne, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Smażę do momentu zezłocenia się pieczarek, co jakiś czas mieszając.
    Następnie dodaję pomidory i wydrążony środek z cukinii, gotuję na dużym ogniu (często mieszam), aż sok wyparuje.
    Na koniec dodaję ser żółty, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Cukinie napełniam przygotowanym farszem. Na wierzchu układam półplasterki mozzarelli. Posypuję posiekaną natką i słodką papryką.
    Całość zapiekam około 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować