Cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Cukinia faszerowana mięsem zachwyci miłośników cukinii a miło zaskoczy tych co za nią nie przepadają.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 małe cukinie
    40 dag mięsa mielonego dowolnego – u mnie mielona łopatka
    1 duża cebula
    1 duża marchew
    5 sztuk pieczarek
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    10 dag żółtego sera
    1 jajo
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 1 łyżce oliwy zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę
  • 2. Do cebulki dodać mięso mielone i dusić około 15 minut.
  • 3. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mięsa
  • 4. Na osobnej patelni poddusić na 1 łyżce oliwy pokrojone w plasterki pieczarki.
  • 5. Pieczarki dodać do mięsa, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 6. Cukinie przekroić na polówki w poprzek, wydrążyć miąższ, pokroić go w kostkę i dodać do mięsa.
  • 7. Poddusić wszystko jeszcze 10 minut.
  • 8. Odstawić do ostudzenia.
  • 9. Do przestudzonego mięsa wbić jajko i zetrzeć około 5 dag żółtego sera
  • 10. Wszystko razem wymieszać i nadziewać wydrążone cukinie.
  • 11. Na wierzch każdej cukinii zetrzeć żółty ser i włożyć do piekarnika nagrzanego do 1800C na 15 minut.

Porady

Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga http://kucharzenieedi.pl/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować