Cukinia duszona z ogórkiem

4.97 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode cukinie po około 200 gram
    4 ogórki gruntowe
    1 srednia cebula biała lub zwykła
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka słodkiej śmietany
    1-2 łyżki Martini Bianco lub inne białe wino półsłodkie
    Sól do smaku
    Po szczypcie bazylii suszonej, cukru i jarzynki
    1 łyżka masła i troszkę oleju
Wystaw ocenę:

4.97 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Cukinia duszona z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie i ogórek pokroić w plastry, gdy są ekologiczne, nie obieram ich ze skórki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na masełku z olejem, oprószając szczyptą cukru i jarzynki.
    Dodać warzywa i podsmażyć, aby zmiękły, podlewając je Martini. Warzywa jednak powinny zachować swoją chrupkość.
    Pod koniec dodać śmietankę, chwilkę poddusić, aby odparował płyn i dodać koperek.
    Doprawić do smaku. Pyszna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować