Cukinia duszona do mięs

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

czas nadania z cukinii, oto jeden z nich.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia 1 kg
    Oliwa 8 łyżek
    Cebula biała 1 szt.
    Czosnek 5 ząbków
    Sól i pieprz do smaku
    Posiekana natka pietruszki 5 łyżek
    Bulion warzywny ¾ szklanki(może być z kostki)

Cukinia duszona do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Cukinię oczyścić z nasion i pokroić w plasterki(młodej cukinii nie obierać). Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, startą cebulę, cukinię, przyprawić do smaku i podsmażyć. Zalać bulionem i gotować do miękkości, pod koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać na ciepło jako dodatek do mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy