Cukinia duszona do mięs

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

czas nadania z cukinii, oto jeden z nich.

profilowe
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Cukinia 1 kg
Oliwa 8 łyżek
Cebula biała 1 szt.
Czosnek 5 ząbków
Sól i pieprz do smaku
Posiekana natka pietruszki 5 łyżek
Bulion warzywny ¾ szklanki(może być z kostki)

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia duszona do mięs

  • 1. Wykonanie:
    Cukinię oczyścić z nasion i pokroić w plasterki(młodej cukinii nie obierać). Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, startą cebulę, cukinię, przyprawić do smaku i podsmażyć. Zalać bulionem i gotować do miękkości, pod koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać na ciepło jako dodatek do mięs.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaCukinia

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka duszona

Dodane przez: joanna30

Marchewka duszona

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

karkówka w ajvarze

Dodane przez: gnomcio

Duszona karkówka w Ajvarze

Karkówka duszona w cebuli i ajvarze....

Cukinia małosolna

Dodane przez: ewaeu

Cukinia małosolna

Chyba najpopularniejsze są ogórki...

marchewka

Dodane przez: dusiowa

Marchewka duszona na maśle

z "Francuski Szef Kuchni" J. Child

Czerwona kapusta

Dodane przez: AnetaJ

Czerwona kapusta duszona

960 Czerwona kapusta duszona to...

Duszona marchewka z groszkiem

Dodane przez: bogusia82

Duszona marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem jest prosta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE