Cukinia Caprese

0 (0 ocen)

  • 60 min

Podczas wizyty u babci tydzień temu zostałam obdarowana ogromną, młodą cukinią. Sprawdziła się idealnie podczas piątkowej wizyty gości.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża lub dwie małe cukinie
    2 pomidory
    2 opakowania sera feta (kulka)
    Przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka, bazylia)
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, wydrążyć łyżką gniazda nasienne. Środek wysmarować łyżką oliwy i doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, posypać startą bazylią.

    Wyłożyć na brytfannie folię lub pergamin, ułożyć cukinie. Rozgrzać piekarnik i piec przez 30 minut w 180 stopniach.

    Pomidory i ser feta pokroić w plastry.

    Po 30 minutach wyciągnąć cukinię i ułożyć na niej na przemian plaster sera i pomidora, doprawić, posypać całość bazylią.

    Włożyć do piekarnika na kolejne 15 minut lub do chwili, gdy ser feta się stopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować