Cukierki śmietankowo - migdałowe

0 (0 ocen)

Słodycze wyprodukowane w domu to świetny upominek dla najbliższych

Składniki:

  • 400 g cukru, 750 ml śmietany kremówki 32 %, 100 g migdałów

Cukierki śmietankowo - migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsypać cukier do rondelka, zalać śmietanką, postawić na średnim ogniu i pracowicie mieszać drewnianą łyżką, aż masa zgęstnieje i zażólci się. Migdały sparzyć, obrać ze skórek i posiekać drobno. Dodać do masy i wymieszać. Wylać na talerzyki łyżeczkę masy, żeby sprawdzić, czy się zanadto nie rozlewa, i jeśli jest dość gęsta, wylać całość do płaskiego naczynia. Gdy zastygnie pokroić na kóleczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy