Cukier puder malinowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śliczny naturalnie, różowy cukier puder o pięknym smaku i pysznym aromacie malin może służyć jako dodatek do bitej śmietany, posypka do ciast, lodów i deserów.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka białego cukru
    łyżka soku z żurawiny (sok 100% bez cukru)
    15 g liofilizowanej maliny

Cukier puder malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier mieszamy z sokiem żurawinowym, powinien mieć konsystencję mokrego piasku. Cukier przekładamy na papier do pieczenia i suszymy. W okresie grzewczym suszę przez noc na kaloryferze.

    Wysuszony cukier mielimy razem z liofilizowanymi malinami w robocie kuchennym na pył.

    Cukier przechowujemy w suchym zaciemnionym miejscu. Używamy do kremów, bitej śmietany oraz posypania ciast, lodów i deserów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy