Cud meksykański

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polędwiczki wieprzowe któż ich nie lubi, w sosie meksykańskim z dodatkiem papryki w sam raz na zimne jesienne dni.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Cebula
    • Puszka pomidorów
    • 3 kolorowe papryki
    • 1 papryczka Chili
    • Kukurydza
    • Puszka fasolki czerwonej
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • ½ łyżeczka cukru
    • 200 ml koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Cud meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli wlewamy pomidory.
    Wszystkie papryki oraz papryczkę chili kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw
  • warzywa 3. Dodajemy kukurydzę (bez zalewy) oraz fasolkę z zalewą.
    Doprawiamy solą, wlewamy ocet balsamiczny oraz koncentrat pomidorowy, wsypujemy cukier. Dokładnie mieszamy, chwilkę gotując.
  • danie 4. Sosem warzywnym polewamy mięso.
    Danie Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować