Crumble z owocami

5 (188 ocen)

  • 10 min

Jestem niewolnikiem tego deseru. Mogę go robić kilka razy na dzień, bo jest szybkie i niezwykle owocowe!

  • 10 min

Składniki:

  • owoce (mogą być nawet mrożone) np. jagody, porzeczki, śliwki, truskawki, maliny, wiśnie, agrest itp.
    rodzynki, migdały

    NA KRUSZONKĘ:
    150 g zimnej margaryny lub masła
    200 g mąki
    60 g cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Crumble z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce przesiewamy mąkę.
  • 2. Dodajemy pozostałe produkty na kruszonkę.
  • 3. Zagniatamy kruszonkę i wkładamy do lodówki na 10 minut.
  • 4. Na blaszkę nakładamy papier do pieczenia i wsypujemy owoce.
  • 5. Na owoce posypujemy wyjętą z lodówki kruszonkę, którą kruszymy na kawałeczki.
  • 6. Na wierzch możemy posypać rodzynki i migdały.
  • 7. Wkładamy do piekarnika na 35 minut o temp. 170 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować