Crumble z morelami i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najprostszy deser świata i jednocześnie niezwykle smaczny, to mieszanka truskawek i moreli zapieczonych pod chrupiącą migdałową kruszonką.

  • 50 min

Składniki:

  • KRUSZONKA:
    mąka tortowa - 1/2 szk.
    migdały mielone - 1/2 szk.
    cukier puder - ¾ szk.
    masło - 100 g

    OWOCE:
    truskawki - 1/2 kg
    morele - 10 szt.
    mąka kukurydziana – 2 łyżeczki
    migdały w płatkach - 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Crumble z morelami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, migdały, mąkę i cukier przełóż do malaksera i przygotuj kruszonkę. Na czas przygotowania owoców pojemnik z kruszonką wstaw do lodówki.
  • 2. Umyte, pozbawione szypułek i pestek owoce pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z mąką kukurydzianą i przełóż do naczynia do zapiekania lub tak jak ja, do czterech małych. Na wierzchu rozsyp kruszonkę, a następnie płatki migdałowe.
  • 3. Wstaw na 35 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podawaj ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Morele Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować