Crumble z mieszanymi owocami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Crumble, czyli to, co wielu lubi najbardziej, chrupiąca migdałowa kruszonka, a pod nią warstwa zapieczonych owoców.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KRUSZONKA:
    - mąka: 1 szklanka
    - cukier puder: 0.75 szklanki
    - masło: 100 gramów
    - migdały w płatkach: 4 łyżki
    OWOCE:
    - mango: 1 sztuka
    - gruszka: 2 sztuki
    - jabłko: 2 sztuki
    - banan: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Crumble z mieszanymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z masła, cukru i mąki, w malakserze lub ręcznie rozcierając palcami, przygotowuję kruszonkę. Do gotowej kruszonki dodaję migdały w płatkach i całość dokładnie mieszam łyżką.
  • Crumble z mieszanymi owocami 2. Umyte i obrane owoce kroję na plasterki i układam warstwami w naczyniu do zapiekania. Na dnie układam plasterki gruszki, następnie jabłka, mango i banana. Całość skrapiam sokiem z cytryny.
  • Crumble z mieszanymi owocami 3. Na wierzchu układam kruszonkę wymieszaną z płatkami migdałowymi.
  • Crumble z mieszanymi owocami 4. Piekę 35 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika odstawiam na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z mieszanymi owocami

To może cię zainteresować