Crumble z jabłkami i migdałami

  • wyświetlono: 113 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gorące jabłka pod kruszonką to szybki deser na przyjście niespodziewanych gości.

1O6A3375_1
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

2 duże jabłka

Kruszonka:


4 łyżki masła,
4 łyżki mąki,
3 łyżki cukru,
1 łyżka płatków migdałowych



Dodatkowo:
masło do wysmarowania kokilek
1 łyżka wiórek kokosowych,
cukier i cynamon do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Crumble z jabłkami i migdałami

  • 1. Masło, mąkę i cukier ugniatamy ze sobą, dodajemy płatki migdałów. Kokilki smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do kokilek, posypujemy cukrem i cynamonem do smaku. Na wierzchu układamy kruszonkę Zapiekamy 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkakruszonkapłatki migdałoweSzybki deser

Komentarze

Podobne przepisy

Crumble ze śliwkami i migdałami

Dodane przez: Ania_L

Crumble ze śliwkami i migdałami

Czasem najlepsze są proste rzeczy....

Crumble truskawkowe otulone migdałami

Dodane przez: Malinka5

Crumble truskawkowe otulone migdałami

Znany brytyjski deser, który cieszy...

crumble

Dodane przez: efrank

Crumble ze śliwkami i migdałami

Proste, szybkie, nie za słodkie,...

Crumble z truskawkami i rabarbarem

Dodane przez: Ola1984

Crumble z truskawkami i rabarbarem

Crumble to jeden z najpyszniejszych...

Crumble z truskawkami i rabarbarem pod orzechową kruszonką

Dodane przez: 2milutka

Crumble z truskawkami i rabarbarem

Uwielbiam ten najprostszy deser...

Crumble z bananem i rabarbarem

Dodane przez: 2milutka

Crumble z bananem i rabarbarem

Crumble znajdzie z pewnością wielu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE