Crumble z jabłkami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gorące jabłka pod kruszonką to szybki deser na przyjście niespodziewanych gości.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka

    Kruszonka:


    4 łyżki masła,
    4 łyżki mąki,
    3 łyżki cukru,
    1 łyżka płatków migdałowych



    Dodatkowo:
    masło do wysmarowania kokilek
    1 łyżka wiórek kokosowych,
    cukier i cynamon do smaku

Crumble z jabłkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mąkę i cukier ugniatamy ze sobą, dodajemy płatki migdałów. Kokilki smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do kokilek, posypujemy cukrem i cynamonem do smaku. Na wierzchu układamy kruszonkę Zapiekamy 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy