Crumble "wspomnienie lata"

0 (0 ocen)

Deserek powstał trochę przez przypadek. Zrobiłam za dużo kruszonki do bułeczek maślanych ;) Polecam z całego serca. Jest szybki i pyszny, zwłaszcza na ciepło. Trochę lata zimą :)

Składniki:

  • Kruszonka:
    1/4 kostki masła
    6 łyżek cukru
    6 łyżek mąki pszennej
    kilka kropel aromatu waniliowego

    1,5 szkl mrożonych malin
    1/2 szkl mrożonych czerwonych porzeczek
    4 łyżki cukru

Crumble "wspomnienie lata" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach. Owoce rozsypać do 3-4 kokilek do zapiekania. Posypać łyżką cukru i kruszonką. Crumble wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut, do zarumienienia. Podawać na ciepło.

Porady

Doskonale smakują z lodami waniliowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy