Crumble czekoladowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

Podajemy na ciepło. Wówczas wszystkie smaku tworzą najlepszą kompozycję. Tego typu desery często goszczą u mnie w domu. W sezonie truskawkowym kruszonkę łącze właśnie z tymi pysznymi owocami- TRUSKAWKAMI!!!

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    • 8 łyżek mąki,
    • 6 łyżek cukru trzcinowego,
    • 2 łyżki cukru kryształu,
    • Około 100 g masła,
    • 6 kostek gorzkiej czekolady,
    • 6 kostek mlecznej czekolady,
    • Ok. 500 g truskawek,
    • Tłuszcz do nasmarowania kokilek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Crumble czekoladowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki kruszonki 1. Kokilki smarujemy w środku tłuszczem.
    Mąkę, cukier, cukier trzcinowy, masło przekładamy do miski. W dłoniach rozkruszamy składniki, tak by powstała kruszonka. Czekoladę kroimy w kostkę.
  • dodanie czekolady 2. Pokrojoną przekładamy do przygotowanej kruszonki. Całość mieszamy.
  • napełnienie kokilek 3. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osuszmy. Tak przygotowane przekładamy do przygotowanych naczynek do zapiekania. Wykładamy je do około ¾ wysokości kokilek.
  • przed pieczeniem 4. Na wierzch wykładamy przygotowaną kruszonkę. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180˚C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować