Crostini z bakłażanem, cukinią i pomidorkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na przystawkę crostini podamy, buon appetito

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 1 sztuka
    - bakłażan mały: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - chleb wiejski (kromki, czerstwe): 10 sztuk
    - oregano: 3 szczypty
    - oliwa z oliwek Extra Vergin (tłoczona mechanicznie): 2 łyżki
    - czosnek w ząbkach: 1 sztuka
    - só, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Crostini z bakłażanem, cukinią i pomidorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Z każdej kromki chleba wykrawamy dwa kółeczka (najlepiej tak jak robimy to z pierogami - przy pomocy szklanki)
    - Chlebowe kółeczka opiekamy na patelni z obu stron, razem z umytym bakłażanem (wcześniej moczonym w osolonej wodzie i osuszonym) i cukinią pokrojonymi na plastry. Doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem. Odkładamy na talerz pokryty papierowym ręcznikiem
  • 2. - Pomidor myjemy, wrzucamy na chwilę do miski z gorącą wodą, a następnie do miski z lodowatą wodą. Obieramy za skóry, kroimy w kosteczkę.
    - Każdą z grzanek nacieramy z obu stron obranym czosnkiem, nakładamy kolejno bakłażan, cukinię i pomidorek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować