KRUCHE BABECZKI Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Babeczki latwe w wykonaniu,ich glowna zaleta jest roznorodnosc nadzienia,ktore mozna wybrac wedlug wlasnego gustu.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 gr.maki pszennej
    125 gr.margaryny
    125 gr cukru
    1 jajko
    pol lyzeczki proszku do pieczenia

    Nadzienie:
    2 jablka
    50 gr orzechow wloskich
    rodzynki
    cynamon
    2 lyzeczki cukru
    1 lyzeczka masla

Kruche babeczki z jabłkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych skladnikow wyrobic ciasto.Rozwalkowac na gruboosc 3mm,
    szklanka wykrawac krazki i wykladac nimi foremnke do duzych babeczek,Zostawic troche ciasta na wierzch.
    Jablka obrac ze skorki,pokroic w kostke i przyrumienic na masle polaczyc je z reszta skladnikow,gotowe nadzieni wykladac na krazki z ciasta
    Reszte ciasta rozwalkowac i wykrawac paski o szerokosci 3mm ukladac nimi wierzch tworzac szachownice. Piec w 180 stopniach 30 minut

Porady

Nadzienie mozna wybrac wedlug uznania ja wybralam orzechy i jablka ze wzgledu na sezon.

Komentarze

Podobne przepisy