Crispy tofu fingers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki bułki układamy obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku z termoobiegiem. Pieczemy przez 5 minut do wysuszeniu (ten krok pomijamy jeżeli mamy podsuszone lub czerstwe pieczywo). Miksujemy na bardzo drobno w siekaczu.
Tofu kroimy na paluszki. W misce roztrzepujemy jajko, dodajemy musztardę, miód, sos sojowy i obficie doprawiamy. Tofu obtaczamy w jajku, następnie w bułce i kładziemy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Paluszki podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Dodatkowo posypujemy je solą, pieprzem i ulubioną posiekaną zieleniną. Pyszna przekąska gotowa, smacznego!
Komentarze