Crispy Tofu Fingers

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chrupiąca przekąska w wersji wegetariańskiej. Najlepiej smakuje podana z ostrym ketchupem lub sosem czosnkowym.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g bułki paryskiej/wrocławskiej
    200 g wędzonego tofu
    1 jajko
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    papryka wędzona
    olej do smażenia, u mnie sezamowy
    zielenina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Paluszki

Crispy tofu fingers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crispy Tofu Fingers 1. Kromki bułki układamy obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku z termoobiegiem. Pieczemy przez 5 minut do wysuszeniu (ten krok pomijamy jeżeli mamy podsuszone lub czerstwe pieczywo). Miksujemy na bardzo drobno w siekaczu.
    Tofu kroimy na paluszki. W misce roztrzepujemy jajko, dodajemy musztardę, miód, sos sojowy i obficie doprawiamy. Tofu obtaczamy w jajku, następnie w bułce i kładziemy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Paluszki podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Dodatkowo posypujemy je solą, pieprzem i ulubioną posiekaną zieleniną. Pyszna przekąska gotowa, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować