
Dodane przez: beciiaaa
Kolejny pomysł na wykorzystanie warzyw w wypiekach. Wieniec wykonany z ciasta brioche, który swój piękny różowy kolor zawdzięcza puree z buraczków.
WIENIEC DWUKOLOROWY z CZEKOLADĄ (CORONA BICOLORE con il CIOCCOLATO)
Porady
UWAGA!!! Przez pierwsze 2o minut pieczenia nie otwierać piekarnika!
Ciasto można pozostawić na noc w lodówce i piec na drugi dzień.
Wyrobione i podrośnięte ciasto uderzyć pięścią, a następnie przykryć miskę dokadnie folią spożywczą i wstawić do lodowki. Na drugi dzień uformować wieniec (będzie to łatwiejsze, gdyż ciasto będzie zimne) i pozostawić do wyrośnięcia przez min. 1 godzinę (ciasto musi się ogrzać i podwoić swoją objętość).
Dodane przez: klementynka
Jesień to czas szarlotek i jabłeczników....
Dodane przez: Babcia Tereska
Sernik dwukolorowy z banami i kruszonką....
Dodane przez: Kuchnia Marty
Dziś zapraszam na wieniec drożdżowy...
Komentarze