Cordon Bleu z bakłażana

0 (0 ocen)

Cordon Bleu z bakłażana.

Składniki:

  • 1 bakłażan
    4 plasterki wędzonego białego sera
    4 plasterki szynka gotowana
    sól
    pieprz
    tymianek
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia
    0,5 szklanki bułka tarta
    1 jajko

Cordon bleu z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać pieprzem i ziołami, położyć na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu.
    Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów.
    Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyc z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy