CONCHIGLIONI NADZIEWANE MIĘSEM I ZAPIEKANE W PIEKARNIKU

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne i szybkie danie .

  • 45 min

Składniki:

  • 1 PACZKA MAKARONU CONCHIGLIONI
    1 KG DOWOLNEGO MIĘSA , MOŻE BYĆ MIELONE
    1 CEBULA
    20 DAG SERA ŻÓŁTEGO STARTEGO

Conchiglioni nadziewane mięsem i zapiekane w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    WYKONANIE :
    ********************
    MAKARON UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU, PRZELAĆ ZIMNĄ WODA I ODSĄCZYĆ NA SITKU.
    MIĘSO USMAŻYĆ Z CEBULKĄ DOPRAWIĆ DO SMAKU. DO MIĘSA DODAĆ STARTY SER. WYMIESZAĆ.
    NADZIEWAĆ ŁÓDECZKI I UKŁADAĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM WYSMAROWANYM MARGARYNĄ.
    WSZYSTKO ZALAĆ DOWOLNYM SOSEM POMIDOROWYM.
    PIEC W TEMP. 190 ST . OKOŁO 30 MINUT.
    JEŚLI DALIŚCIE SUROWE MIĘSO MIELONE TO WTEDY CZAS PIECZENIA JEST DŁUŻSZY.
    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy