COMBER z królika

4.49 (167 ocen)

  • 2 godz.

pyszny i delikatny

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 combry z królika
    1 cebula – pokrojona w piórka
    5 ząbków czosnku (1 przeciśnięty przez praskę)
    kilka suszonych pomidorów
    świeży rozmaryn
    masło/sól/pieprz
    200ml białego wina
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Comber z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić na patelni, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Królika przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na patelni do ścięcia białka. Do naczynia żaroodpornego włożyć cebulę i część suszonych pomidorów, na to wykładany królika, resztę suszonych pomidorów, rozmaryn, czosnek pokrojony na kawałki. Do naczynia wlewamy masło, któro zostało po smażeniu królika, zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika na 60 minut (170-180 ºC), po tym czasie dolewamy wino i wkładany do piekarnika na kolejne 30 minu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować