Prosta i smaczna wersja najbardziej znanej surówki na świecie Coleslaw tym razem z czerwoną kapustą - polecam.
30 min
Składniki:
½ główki nie dużej kapusty czerwonej
1 marchewka
1 jabłko
1 mała czerwona cebula
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka octu
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz, cukier do smaku
Coleslaw z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę czerwoną drobno szatkuje, przekładamy do salaterki, delikatnie solimy, pieprzymy i cukrzymy kapustę i ugniatamy ja rękami przez 1 minutę, aby puściła sok. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Cebule kroimy w cienkie plasterki dodajemy do salaterki. Do salaterki dodajemy ocet, majonez, musztardę i całość starannie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy surówkę raz jeszcze solą, pieprzem i odrobiną cukru. Odstawiamy na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Komentarze