Coleslaw z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta i smaczna wersja najbardziej znanej surówki na świecie Coleslaw tym razem z czerwoną kapustą - polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ główki nie dużej kapusty czerwonej
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 mała czerwona cebula
    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczka octu
    2 łyżki majonezu
    Sól, pieprz, cukier do smaku

Coleslaw z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czerwoną drobno szatkuje, przekładamy do salaterki, delikatnie solimy, pieprzymy i cukrzymy kapustę i ugniatamy ja rękami przez 1 minutę, aby puściła sok. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Cebule kroimy w cienkie plasterki dodajemy do salaterki. Do salaterki dodajemy ocet, majonez, musztardę i całość starannie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy surówkę raz jeszcze solą, pieprzem i odrobiną cukru. Odstawiamy na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy