Cieszyńskie koniczynki

4.99 (173 ocen)

Kruche i zarazem bardzo smaczne.

Składniki:


  • 300 g mąka pszenna
    120 g cukru pudru
    200 g masła
    120 g mielonych orzechów włoskich
    2 żółtka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g orzechy laskowe całe
    białko
    czekolada mleczna
    cukier perlisty
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cieszyńskie koniczynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę,formujemy i wkładamy na 2 godziny do lodówki .Odrywamy po kawałku formujemy wałek i kroimy na wielkość orzecha laskowego. Formujemy kulki i układamy po trzy kuleczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdej koniczynki wciskamy orzech laskowy zamoczony w białku. Pieczemy około 12 min w 170 st.Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,posmarować środek ciasteczka i posypać cukrem perlistym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować