CIEPŁE LODY

0 (0 ocen)

  • 20 min

Po prostu pyszne ;)

  • 20 min

Składniki:

  • ½ szklanki wody,
    1 szkl cukru,
    ½ łyżeczki octu,
    2 białka.

Ciepłe lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wody, cukru i octu ugotować syrop (gęstniejący syrop ma zostawiać za sobą niteczkę). Sparzyć jajka wrzątkiem. Ubić pianę z białek. Do dobrze ubitych białek lać cieniutkim strumieniem ciepły syrop, energicznie mieszając. Pianę z syropem ubijać na parze, aż do zgęstnienia kremu. Następnie miskę z masą, przełożyć do naczynia z zimną wodą i ubijać
    do wystudzenia masy. Doprawić do smaku np. sokiem z cytryny, kwaskiem cytrynowym lub kakao. Delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy