Ciemny biszkopt z galaretką

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

To ciasto lubią moje dzieci.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki maki,szklanka cukru,2 łyżki kakao, 5 jaj,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 galaretki[kolory według uznania],śmietana 30 procentowa,2 łyżeczki żelatyny.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciemny biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upieczony biszkopt 1. Jaja ubijamy z cukrem,dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pieczemy biszkopt.Galaretki robimy według przepisu i odstawiamy do stężenia,śmietanę ubijamy z cukrem[pół szklanki] i dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
  • galaretka ze śmietaną 2. Galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z ubitą śmietaną i wykładamy na przekrojony biszkopt.Następnie przykrywamy drugą częścią biszkopta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować