Cielęcy gulasz na piwie z salami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gulasz wychodzi rewelacyjny!!! Salami nadaje mu innego, ciekawego smaku, a piwo i dodane przyprawy doskonale rozgrzewają. Jest to jedna z moich ulubionych odsłon gulaszu:) POLECAM!

Składniki:

  • Składniki:
    • 3 cebule,
    • 700 gram cielęciny,
    • 150 gram salami,
    • 3 ząbki czosnku,
    • 200 ml ciemnego piwa,
    • kostra do mięs pieczonych,
    • świeżo mielona sól morska do smaku,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • 1-2 łyżki śmietany do zabielenia,
    • świeży koperek do posypania,
    • ziarenka czerwonego pieprzu do podania,
    • majeranek do smaku,
    • ostra papryka do smaku,
    • olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa Gulasz

Cielęcy gulasz na piwie z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie cebuli 1. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy na oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
  • przyprawienie mięsa 2. Między czasie mięso kroimy w kostkę i oprószamy solą, papryką i pieprzem.
  • smażenie 3. Cielęcinę dodajemy do cebuli i dokładnie obsmażamy.
  • dodanie piwa 4. Następnie do mięsa dodajemy kostkę rosołową rozpuszczoną w szklance wody oraz wlewamy piwo. Gulasz przykrywamy i dusimy, aż mięso stanie się miękkie (około 40 minut u mnie).
  • dodanie salami 5. Między czasie salami kroimy na mniejsze części. Pokrojone dodajemy do gulaszu pod koniec duszenia. Ewentualnie gulasz podlewamy jeszcze wodą (w zależności jaką chcemy uzyskać końcową konsystencje dania).
    Na koniec całość zabielamy, dodajemy majeranek i zagotowujemy.
    Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piwo Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować