Cielęcina z kurkami w śmietanie

4.5 (143 ocen)

  • 5 min

Zgrany duet!

  • 5 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki cielęcej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    30 dag kurek
    150 ml słodkiej śmietany 30%
    0,5 kostki masła
    sól, pieprz mielon

Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cielęcina z kurkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cioelęcina z kurkami w sosie śmietanowym 1. Karkówkę cielęcą podzielić na porcje, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Osolić i popieprzyć. Na patelni rozgrzać ale nie przypalić połowę masła i obsmażyć mięso.
  • cielęcina z kurkami w śmietanie 2. Na drugiej patelni podsmażyć kurki z cebulą pokrojoną w kostkę.Połączyć z mięsem.Wszystko podlać niewielką ilością bulionu warzywnego i dusić ok. 40 minut.
  • 3. Kiedy płyn zredukuje się mn.w. o połowę wlać śmietanę i dusić jeszcze ok. 10 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować