Cielęcina z kaszą jęczmieną zapiekana w cieście filo

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mielona cielęcina z kaszą jęczmienną i ziołami dalmatyńskimi zapiekana w cieście filo

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mielona cielęcina: 300 gramów
    - ugotowana i odsączona kasza jęczmienna: 100 gramów
    - suszone małe pomidorki cherry: 20 sztuk
    - czarne oliwki bez pestek: 20 sztuk
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - mieszanka ziół dalmatyńskich: 2 łyżeczki
    - harissa pasta: 0.5 łyżeczki
    - ciasto filo: 5 sztuk
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Cielęcina z kaszą jęczmieną zapiekana w cieście filo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy posiekane suszone pomidorki, pokrojone w krążki oliwki,
  • 2. Po 5 minutach dodajemy mielone mięso,
  • 3. Smażymy do zrumienienia mięsa, dodajemy przyprawy,
  • 4. Po dalszych 5 minutach dodajemy ugotowaną i odsączoną kaszę. Dokładnie mieszamy,
  • 5. Natluszczoną formę wykładamy 5 arkuszami ciasta filo,
  • 6. Nakładamy wystudzony farsz. Smarujemy brzegi ciasta oliwą i nakładamy na siebie,
  • Cielęcina z kaszą jęczmieną zapiekana w cieście filo 7. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180-200 stopni,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto filo Kasza jęczmienna Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować