Cielęcina w sosie cytrynowo-śmietanowo-kaparowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

W sam raz na niedzielny obiad...

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - cielęcina sznyclówka: 0.5 kilograma
    - cytryna: 1 sztuka
    - kapary: 2 łyżki
    - małe opakowanie śmietanki: 1 sztuka
    - mąka: 1 łyżka
    - masło klarowane: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty

Cielęcina w sosie cytrynowo-śmietanowo-kaparowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę pokroiłam na kotlety, każdy lekko stłukłam, posoliłam, popieprzyłam, oprószyłam mąką i usmażyłam na maśle (po ok. 3 minuty z każdej strony).
    Usmażone sznycle dusiłam ok. 25 minut w śmietanie, do której dodałam skórkę i sok z cytryny oraz posiekane kapary.
    Danie podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem i mizerią, pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy