Cielęcina w kremowym sosie z cukinią i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię pokrój w plastry, posyp solą i odstaw na ok. godzinę. Opłucz ją zimną wodą i osusz. Pokrój w kostkę. Kotlety cielęce dopraw solą, czarnym pieprzem i obsyp mąką krupczatką. Usmaż, aby mięso ścięło się z wierzchu, a w środku pozostało soczyste. Przełóż na półmisek i trzymaj w cieple. Rozpuść łyżeczkę masła, dodaj wyciśnięty czosnek i podsmaż. Dodaj pokrojone grzybki i duś do miękkości, ok.5-7 min, dodaj cukinię i znów razem podsmaż, ok.2-3 min. Wlej śmietanę, dopraw solą i białym pieprzem. Do sosu włóż kotlety cielęce. Duś na bardzo małym ogniu ok. 5 min. W tym czasie ugotuj makaron. Podawaj ciepłe.
Komentarze