Cieciorka z warzywami

0 (0 ocen)

Pyszna cieciorka w towarzystwie chrupkich warzyw, całość doprawiona do smaku sosem sojowym. Warzywka pyszne jako samodzielne danie jak również jako dodatek do mięska.

Składniki:

  • 2 puszki cieciorki gotowanej na parze
    1 cukinia
    1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    3 kopiate łyżki pędów bambusa pokrojonych w słupki
    olej do smażenia
    sos sojowy do smaku

Cieciorka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Cukinię również pokroić w półplastry. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Smażyć często mieszając aż warzywa lekko zmiękną ale nadal pozostaną chrupkie. Następnie dodać osączoną cieciorkę i pędy bambusa. Wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym-ja dałam ok 5 łyżek. Jeszcze chwilkę wszystko razem dusić i gotowe. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy