Pyszna cieciorka w towarzystwie chrupkich warzyw, całość doprawiona do smaku sosem sojowym. Warzywka pyszne jako samodzielne danie jak również jako dodatek do mięska.
Składniki:
2 puszki cieciorki gotowanej na parze
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 duża cebula
3 kopiate łyżki pędów bambusa pokrojonych w słupki
olej do smażenia
sos sojowy do smaku
Cieciorka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Cukinię również pokroić w półplastry. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Smażyć często mieszając aż warzywa lekko zmiękną ale nadal pozostaną chrupkie. Następnie dodać osączoną cieciorkę i pędy bambusa. Wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym-ja dałam ok 5 łyżek. Jeszcze chwilkę wszystko razem dusić i gotowe. Podawać na ciepło.
Komentarze