Cieciorka z marchewką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

oliwkami i serem Manouri

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cieciorka: 400 gramów
    - Oliwki zielone bez pestki: 10 sztuk
    - marchew: 1 sztuka
    - cebula szalotka: 4 sztuki
    - Pomidory całe bez skórki Serco: 400 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - rozmaryn świeży posiekany: 1 łyżeczka
    - Ser Manouri BioPan: 100 gramów
    - Oliwa z oliwek Extra Virgin Theofilos: 4 łyżki
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cieciorka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewamy cieciorkę dużą ilością wody i zostawiamy do namoczenia przez 12 godzin a następnie odcedzamy. Zakładamy mieszadło uniwersalne.
  • 2. Do misy przekładamy cieciorkę, dodajemy letnią wodę (żeby była przykryta powierzchnia).
  • 3. Ustawiamy temperaturę 100°C oraz prędkość 2. (Kiedy cieciorka zacznie się gotować usuwamy szumowiny).
  • 4. Za pomocą Triblade z szatkownicą miksujemy pomidory, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek. Dodajemy do cieciorki i gotujemy przez 50 minut.
  • 5. Marchew kroimy w kostkę, oliwki w krążki a następnie dodajemy do misy wraz z liściem laurowym i gotujemy przez kolejne 15 minut.
  • 6. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 7. Podajemy cieciorkę posypaną tartym serem Manouri i świeżym rozmarynem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować