Cieciorka pieczona - do chrupania

4.5 (156 ocen)

  • 50 min

Wiele o niej słyszałam, aż w końcu spróbowałam i nie żałuję :) smaczna przekąska do filmu

  • 50 min

Składniki:

  • puszka ciecierzycy
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżeczka czosnku w proszku
    1/3 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki cukru
    łyżeczka piperzu ziołowego
    szczypta chili
    30g parmezanu
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cieciorka pieczona - do chrupania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę odcedzić z puszki. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać oliwę z oliwek i wszystkie pozostałe przyprawy. Wymieszać dokładnie.
  • 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać bez przykrycia ok 40 minut. Pamiętać by kilkakrotnie przemieszać cieciorkę w tym czasie. Jeśli chcemy by była bardziej chrupiąca na ostatnie minuty należy zwiększyć temperaturę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować