Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto. Tym razem w wersji ze śliwkami, ale można tu wykorzystać inne owoce. Zapewniam, że za każdym razem jest pyszne. Nie zależnie jakich owoców użyjecie :)
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na ciasto:
1/2 kostki margaryny
2/3 szklanki cukru
4 jajka
1 i 1/3 szklanki maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem.
Wszystko dokładnie zmiksować.
Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką
tartą.
Na wierzch poukładać wydrylowane i przekrojone na połówki śliwki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
W tym czasie zagnieść składniki na kruszonkę.
Po trzydziestu minutach wyciągnąć ciasto, ale nie wyłączać piekarnika.
Na wierzch ciasta posypać kruszonkę.
Wstawić ciasto ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Komentarze