Ciasto z wiśniami i pianką bezową

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwe, szybkie, smaczne, delikatne ciasto ucierane z wiśniami i z pianką bezową, idealny deser na każdą okazję i wykorzystanie nadmiaru białek.........SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, palma 200 gram miękka, mąka tortowa 4 szklanki, proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki, wiśnie 1 kg

    pianka bezowa: białka 2 szklanki, cukier puder 10 łyżek, ocet jabłkowy 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pianka Ciasto

Ciasto z wiśniami i pianką bezową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z wiśniami i pianką bezową 1. Do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier i cukier wanilinowy, dodać miękką palmę i mikserem ubijać do spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.

    Do masy wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • Ciasto z wiśniami i pianką bezową 2. Pod koniec podpiekania ciasta ubić zimne białka na pianę, wsypać puder cukier, wlać ocet jabłkowy i ubić na mocno sztywną pianę.

    Po 35 minutach podpiekania ciasta pianę wyłożyć na ciasta i piec dalej w 180C jeszcze 20 minut.
  • Ciasto z wiśniami i pianką bezową 3. Można nakryć w połowie pieczenia pianki wierzch aby się nie przypiekło za mocno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

5 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto z rabarbarem

To może cię zainteresować