Ciasto z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Przesiać mąkę, wbić jaja, dodać śmietanę , cukier, amoniak i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Zagnieść ciasto, następnie podzielić na 4 placki. Piec na złoty kolor.
2.Masa:Rozpuścić margarynę, następnie dodać cukier i cukier waniliowy, na rozpuszczoną masę wlewać powoli mleko, ciągle mieszając. Wszystko zagotować
3.2 jaja 4 łyżki śmietany 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej
Wymieszać wszystkie składniki i dodać do zagotowanego mleka cały czas mieszając, chwilę podgotować pilnując, aby masa się nie przypaliła. Przekładać gorącą masą placki. Część masy pozostawić, posmarować wierz ciasta i obsypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze