Ciasto z twarogiem

4.35 (178 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie do przygotowania,a smakuje naprawdę wyśmienicie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1,1/4 szklanki cukru
    4 jajka
    500 g zmielonego twarogu
    4 łyżki śmietany 18%
    100 g masła(roztopionego)
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.35 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Ciasto z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,następnie dodać śmietanę
    zimne,płynne masło,zmielony twaróg,sodę i sól.
    Wszystko dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania gładkiej,jednolitej
    konsystencji.
    Do powstałej masy przesiać mąkę i ponownie wszystko razem wymieszać.
  • 2. Blaszkę o wymiarach 24x24 wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wyłożyć do niej ciasto,wyrównać powierzchnię.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 30 minut.
    Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować