Ciasto z truskawkami pod kokosem

0 (0 ocen)

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto z truskawkami i kokosem :-))

Składniki:

  • Ciasto:
    250 g masła lub margaryny
    ½ szklanki mleka
    1 ½ szklanki cukru
    500 g mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    4 jajka

    Masa kokosowa:
    200 g wiórek kokosowych
    100 g cukru
    3 łyżki mleka
    120 g masła

    Dodatkowo:
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto z truskawkami pod kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Masło, mleko i cukier rozpuszczamy, gotując wszystko w rondlu, studzimy. Do przestudzonej masy wbijamy jajka, mieszamy. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką do momentu aż składniki połączą się.
  • 2. Masa kokosowa:
    Składniki na masę kokosową (masło, mleko, cukier) gotujemy w rondelku, gdy masło rozpuści się dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy.
  • 3. Blaszkę o wymiarach 25/35 cm wyścielamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, rozkładamy truskawki pokrojone w kostkę, następnie posypujemy masą kokosową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 45- 55 minut. Gdy wiórki zaczną się szybko rumienić, przykrywamy ciasto folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować