Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką

  • wyświetlono: 120 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybkie, ucierane ciasto do zrobienia bez okazji.

1
  • 20 porcje
  • 60min

Składniki

Spód:
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu
cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego lub waniliowego
1l mleka
2 łyżki cukru

Kruszonka:
20 dag cukru
20 dag masła
40 dag mąki

Dodatkowo:
truskawki

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką

  • 1. Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem.
    Ugotować budyń i gorący wyłożyć na ciasto.
    Truskawki wyłożyć na budyń.
    Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami).
    Piec ok. 60 min. w 170°C

Porady

Forma: 25x37cm

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ciastoucieranez truskawkamiz budyniemz kruszonką

Komentarze

Podobne przepisy

Szarlotka z budyniem i kruszonką

Dodane przez: luna19

Szarlotka z budyniem i kruszonką

Szarlotka z budyniem i kruszonką

Ciasto kruche z truskawkami i kruszonką kokosową

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto kruche z truskawkami i kruszonką kokosową

Smaczne ciasto z owocami. Idealne...

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

Dodane przez: jolantagłówka

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

Wspaniałe. Lekko wilgotne dzięki...

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

Dodane przez: Kloruś

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

To ciasto można upiec z dowolnymi...

image-1bcy44p

Dodane przez: viola_dn

Kruche ciasto z porzeczkami i budyniem pod...

Na zimę robię sporo soków i kompotów...

drożdżowe z truskawkami

Dodane przez: Swallow

Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami...

Trochę lata tej zimy ;) Ciacho...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE