Ciasto z sokiem z porzeczki

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Jest naprawdę pyszne i bardzo łatwe.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 1 i 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. maki pszennej
    ● 1/2 szkl. maki ziem.
    ● 2 łyżeczki pr. do piecz.
    ● 3 budynie śmietankowe
    ● 1 l soku z czarnej porzeczki
    ● 2 śnieżki
    ● 2 galaretki truskawkowe
    ● czekoladowa polewa
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z sokiem z porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Porcjami dodajemy 1/2 szkl. cukru i żółtka. Mieszając, stopniowo dodajemy maki z proszkiem. Ciastem wypełniamy formę o wym. 23x35 cm i pieczemy 20 minut w 180°C. Studzimy.
  • 2. Sok gotujemy z resztą cukru. Budynie rozpuszczamy w 1 szkl. wody i mieszamy z sokiem. Gotujemy do zgęstnienia. Wykładamy na biszkopt, studzimy.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wody, gotujemy iodstawiamy, aż lekko stężeją. Śnieżki rozpuszczamy w 1 szkl. wody, ubijamy i mieszamy z galaretką. Masę wykładamy na budyń. Dekorujemy polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować