Ciasto z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZROBIĆ BISZKOPT-BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ,UBIJAJĄC DODAWAĆ PO TROCHU CUKRU,PO 1 ŻÓŁTKU,I OBIE MĄKI WYMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.CIASTO WLAĆ DO WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA FORMY 24X40.PIEC 30MIN.W 170ST.
MASA-W 1/2SZKL.ROZMIESZAĆ OBIE MĄKI,POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM.DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANA Z MLEKIEM I ZAGOTOWAĆ.MARGARYNĘ UTRZEĆ DODAJĄC PO ŁYŻCE BUDYNIU.
POLEWA-WODĘ, ZAGOTOWAĆ Z CUKREM DODAĆ MARGARYNĘ I KAKAO,MIESZAĆ,AŻ WSZYSTKO SIĘ POŁĄCZY.
OSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ WZDŁUŻ,JEDEN PŁAT CIASTA POSMAROWAĆ DŻEMEM.UŁOŻYĆ NA NIM PIERNICZKI POSMAROWAĆ MASĄ BUDYNIOWA.PRZYKRYĆ DRUGIM PŁATEM CIASTA .POLAĆ POLEWĄ.UDEKOROWAĆ.NP.PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Komentarze