CIASTO Z PIERNICZKAMI

4.5 (178 ocen)

  • 2 min

CIASTO PRZEPEŁNIONE NUTĄ PRZYPRAW KORZENNYCH NORYMBERSKICH PIERNIKÓW.PRZYPOMINA MI MROZNĄ ZIMĘ I PALĄCY SIĘ OGIEŃ W PIECU.

  • 2 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 i1/ 4 szkl.CUKRU
    1SZKL.MĄKI TORTOWEJ
    6 JAJEK
    4ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    2ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    MASA BUDYNIOWA:
    3SZKL.MLEKA
    25DAG.MIĘKKIEJ MARGARYNY
    3/4SZKL.CUKRU
    1OP.CUKRU WANILIOWEGO
    3ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
    3ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
    POLEWA:
    6DAG.MARGARYNY
    4ŁYŻKI WODY
    4ŁYŻKI CUKRU PUDRU
    4ŁYŻKI KAKAO
    PONADTO:
    400G.PIERNIKÓW BEZ POLEWY
    290G.DŻEMU PORZECZKOWEGO
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Pierniczki

Ciasto z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZROBIĆ BISZKOPT-BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ,UBIJAJĄC DODAWAĆ PO TROCHU CUKRU,PO 1 ŻÓŁTKU,I OBIE MĄKI WYMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.CIASTO WLAĆ DO WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA FORMY 24X40.PIEC 30MIN.W 170ST.
    MASA-W 1/2SZKL.ROZMIESZAĆ OBIE MĄKI,POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM.DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANA Z MLEKIEM I ZAGOTOWAĆ.MARGARYNĘ UTRZEĆ DODAJĄC PO ŁYŻCE BUDYNIU.
    POLEWA-WODĘ, ZAGOTOWAĆ Z CUKREM DODAĆ MARGARYNĘ I KAKAO,MIESZAĆ,AŻ WSZYSTKO SIĘ POŁĄCZY.
    OSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ WZDŁUŻ,JEDEN PŁAT CIASTA POSMAROWAĆ DŻEMEM.UŁOŻYĆ NA NIM PIERNICZKI POSMAROWAĆ MASĄ BUDYNIOWA.PRZYKRYĆ DRUGIM PŁATEM CIASTA .POLAĆ POLEWĄ.UDEKOROWAĆ.NP.PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować