Ciasto z pianką i agrestoporzeczką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzięki owocom ciasto nie jest takie słodkie - smakuje wyśmienicie!

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szkl mąki
    5 łyżek cukru
    250g margaryny
    5 żółtek
    cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2- łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego

    Piana:
    5 białek
    ¾ szkl cukru
    2 paczki budyniu śmietankowego (każdy na ½ l)

    Dodatkowo:
    agrestoporzeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z pianką i agrestoporzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki zagnieść. 1/5 część ciasta włożyć do zamrażarki. Resztę ciasta rozłożyć na blaszkę (na spodzie położyć papier do pieczenia). Poukładać agrest.

    Piana
    Ubić pianę z białek, dodać cukier i miksować, na koniec wsypać proszek budyniowy i delikatnie wymieszać mikserem. Pianę położyć na owoce.

    Pozostałą część ciasta pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Piec w temp. 160 stopni około 50 minut (termoobieg).

Porady

Forma: 25cm x 34cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto z rabarbarem

To może cię zainteresować