PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto z pianką biszkoptową z dodatkiem likieruhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/88/ciasto-z-pianka-biszkoptowa-z-dodatkiem-likieru-advocaat.jpeg51843456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-z-pianka-biszkoptowa-z-dodatkiem-likieru-advocaat
Warstwa biszkoptowa:
duża paczka podłużnych biszkoptów
1/2 l śmietany 36%
3 śmietany śnieżki
1/2 szkl likieru Advocaat o smaku Bombardino
100g mlecznej czekolady
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto z pianką biszkoptową z dodatkiem likieru
1.
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puch, dodać olej, mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać, wylać do formy, piec około 30 minut w 180*C ( do suchego patyka)
Po upieczeniu wystudzić, nakłuć widelcem i nasączyć syropem brzoskwiniowym ( około 1/2 szkl )
2.
Galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wrzątku, wystudzić , dodać pokrojone brzoskwinie, odstawić do lekkiego stężenia.
Tężejące galaretki wylać na ciasto, wstawić do lodówki.
3.
Biszkopty dokładnie pokruszyć.
Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić.
Śmietanę ubić dodając śnieżki, do ubitej dodać pokruszone biszkopty, rozpuszczoną, wystudzoną czekoladę na koniec likier.
Masę wyłożyć na galaretki, na wierzch zetrzeć 50g gorzkiej czekolady.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze