Ciasto z owocami i galaretką

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Moje wnuczki, Agatka (4 lata) i Zosia (2 lata), przepadają za tym ciastem. Zabierają z talerza po kryjomu kolejne kawałki i zjadają pod stołem.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● kostka masła
    ● 2 szkl. mąki
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● 1 op. proszku do pieczenia
    ● galaretka czereśniowa
    ● 1/2 szkl. jagód ze słoika
    ● 300 g wydrylowanych czereśni z kompotu
    ● gotowy krem
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Galareta Ciasta Desery Galaretki

Ciasto z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem,
    dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną
    z proszkiem. Ciasto
    przekładamy do prostokątnej
    blachy i pieczemy w temp.
    175 °C ok. 35 minut. Studzimy.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy
    w 300 ml gorącej
    wody. Gdy zacznie
    tężeć, dodajemy
    owoce.
  • 3. Krem przygotowujemy
    według przepisu
    na opakowaniu.
    Smarujemy kremem
    zimne ciasto i wstawiamy
    do lodówki.
    Po 30 minutach wylewamy
    tężejącą galaretkę.
    Przed podaniem
    dekorujemy
    bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biszkopt z kremem czekoladowo-orzechowym, malinami, borówkami i galaretką

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z truskawkami i galaretką

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto z truskawkami i galaretką

RedakcjaPP Pyszne i efektowne.

To może cię zainteresować