CIASTO Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Znika w oka mgnieniu.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1,5 szkl mąki
    - 3/4 szkl cukru
    - 4 jajka
    - budyń waniliowy
    - 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - margaryna
    - sezonowe owoce np. maliny, jeżyny, jagody, mirabelki, morele itp.

Ciasto z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki w temperaturze pokojowe miksujemy. Wylewamy na tortownicę o średnicy 32cm. Na wierzch układamy umyte i osuszone owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu podajemy obficie posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy