Ciasto z nutą kawową i kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec ciemny biszkopt
2.Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki kokosowe i upiec na złoto na folii aluminiowej.
3.Krem: Budyń wsypać do szklanki, dopełnić mąką tortową . Rozrobić to w szklance mleka i dodać trzy żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem dodając rozrobiony budyń. Ostudzić i utrzeć z margaryną Kasią dodając dwie łyżki kawy rozpuszczalnej ( rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody ) i dwie łyżki alkoholu .
4.Biszkopt przekroić na pół i układać warstwami: biszkopt - masa-ciasto kokosowe- masa- biszkopt.
5.Składniki na polewę przełożyć do rondla i gotować aż zacznie gęstnieć. Gorącą polewą polać fantazyjnie po cieście.
Smacznego!!!
Porady
ciasto można upiec zarówno w prostokątnej jak i okrągłej blasze
Komentarze