Ciasto z morelami i czerwonymi porzeczkami na oleju z oranżadą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

bardzo smaczne:) szybkie i aromatyczne:) z dojrzewającaymi w słońcu morelami i lekko kwasowymi porzeczkami :)-polecam j

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 , 5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki drobnego cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    5 jajek
    3\4 szklanki oleju
    1 szklanka oranżady
    łyżka startej skórki z pomarańczy
    7-8 sztuk moreli
    1 szklanka czerwonej porzeczki
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto z morelami i czerwonymi porzeczkami na oleju z oranżadą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele dokładnie umyć, wypestkować i przekroić na ósemki.
    Czerwoną porzeczke oszczypułkowac , opłukać.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    Jajka ubić z cukrami na puszystą masę.

    Do masy jajecznej wlać olej , oranżade , skórke z pomarańczy , wymiesząc , a nastepnie dodać skłądniki suche i ponownie całość delikatnie wymiesząć.

    Blachę natłuścić , wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wlać ciasto i ułożyć dosyć gęsto kawałki moreli oraz czerwona porzeczkę.
    Piec przez ok. 45-50 minut w temperaturze 180°C.
    Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego:)

Porady

blacha o wym 25 na 25 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Morele Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować