Ciasto z mascarpone, malinami i kokosem

4 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatne, maślano-śmietankowe w smaku ciasto z dodatkiem kwaskowych malin i kokosu. Idealne do kawy!

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pszenna - 180g
    Mąka ziemniaczana - 100g
    Masło - 150g
    Ser Mascarpone - 100g
    Jajka - 3szt
    Cukier - 120g
    Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    Maliny - 150g
    Kokos wiórki - 50g + do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane Ciasto z owocami

Ciasto z mascarpone, malinami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka, potem mascarpone, mąki z proszkiem i kokos. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na końcu dodajemy maliny i mieszamy delikatnie, aby jak najmniej uszkodzić owoce. Wylewamy do natłuszczonej formy keksowej (u mnie 22x8 cm). Górę ciasta posypujemy kokosem.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy.
    Ciasto najlepsze jest po 1-2 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Wiórki kokosowe Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować